Sağlıklı Yaşamanın Formülleri

Herkes sağlıklı yaşamak ister ama çoğu insan bu isteğini gerçekleştirmek adına bir şey yapmaz. Sağlık yabana atılacak, önem verilmeyecek bir konu değildir. Kesinlikle ciddiye alınması ve özenle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sağlıklı olmak için birçok şey yapılabilir.

beslenmek

beslenmek

Nelerdir?

Özellikle bir anneyseniz hem kendinizin hem de ailenizin geleceğini, sağlığını da düşünmek zorundasınız. Çünkü sağlığın ana kaynağı beslenmedir. Beslenme de aile içerisinde sizin görevinizdir. Besinlerden siz sorumlusunuz çünkü. Doğru beslenme için öncelikle abur cubur şeylerden kurtulun. Bunlar size ve çocuklarınıza yalnızca zarar verecektir. Abur cubur ürünleri evinizden uzaklaştırın. Eğer çocuklarınız illaki cips isterse, internetten sağlıklı cips tariflerine bakın.

beslenme

beslenme

Her aile ve çocuklar özellikle, tatlı hastasıdır. Tatlı yemek, pasta, kek gibi şeyleri her biri çok sever. Fakat sağlıklı olması yine önemlidir. Dışarıdan sağlıksız ürünler almak yerine kendiniz, bildiğiniz ve yararlı malzemeleri kullanarak yapın. Bunun dışında pratik atıştırmalıkları da kendiniz hazırlayabilirsiniz. Spor yapmayı evinizde alışkanlık haline getirin. Hiç değilse yürüyün. Sigara içmeyin. Bu çocuğunuzun geleceği açısından da önemlidir. Su içmeyi de gelenek haline getirin.