Ağız Kokusu Nasıl Tedavi Edilir?

Ağız kokusu probleminin tedavisinde öncelikle doktor kontrolünde bu problemin ağız içi mi yoksa sistematik kaynaklı mı olduğu araştırılmalıdır. Eğer ağız içi sebeplerden dolayı diş taşı, diş eti ve diş çürükleri oluşmuş ise doktor tarafından tedavi başlatılır.

ağız kokusu

ağız kokusu

Ağız kokusu sistemsel kaynaklı ise sindirim sistemi ve boğazla alakalı olarak kulak burun boğaz doktorlarına başvurulmalıdır.

ağız kokusu nedenleri

ağız kokusu nedenleri

Ağız kokusu tedavisi uygulanırken, ağız kokusuna yol açan sebepler ortadan kaldırılmalıdır. Bu sebeple ağız kokusunu önleyebilmek için kişisel bakımınıza özen göstermeniz gereklidir.

Diş İpi Kullanın ve Dişlerinizi Fırçalayın

Sabah ve akşam günde en az 2 kere dişlerinizi fırçalamanız, ağız kokusundan kurtulabilmeniz için ilk önemli yöntemdir. Diş fırçalamak dışında düzenli olarak diş ipi kullanmak ve gün içerisinde gargara yapmak daha temiz bir nefese sahip olmanızı sağlayacaktır. Böylelikle ağız bölgenizdeki hijyeni sağlamış olursunuz.

diş ipi

diş ipi

Doktor kontrollerini ise 6 ayda 1 olmak üzere aksatmadan yaptırmalısınız. Karanfil, tarçın veya sakız gibi maddeler çiğnemeniz geçici olarak çözüm gibi gözükse dahi ağız kokusunun kalıcı olarak giderilmesinde etkili maddeler değillerdir.