Ağız Kokusu Problemi

Bazı kişiler, sabah uyandıklarında, uzun süre aç kaldıklarında veya Ramazan ayında oruç tuttuklarında ağız kokusu problemi ile karşı karşıya gelebiliyor. Diş fırçalama ve özellikle diş ipi kullanma alışkanlığının bir hayli az olduğu toplumumuzda, ağız kokusu nedeniyle nahoş durumlarla karşılaşılıyor.

ağız kokusu

ağız kokusu

Özellikle, diş bakımını yalnızca besin tüketiminden sonra yapılması gerektiği düşüncesinin yanlış olduğu, uzmanlar tarafından bildiriliyor. Ağız kokusunu önlemek ve sağlıklı bir diş yapısına sahip olmak için yalnızca diş fırçalamak yetmez. Diş ipi kullanımının ve yanakların içinin temizlenmesinin alışkanlık haline gelmesi gerekir.

koku

koku

Dil üstünün ve yanak kenarlarının yumuşak fırça darbeleriyle temizlenmesi, ağız bakımı açısından oldukça önemlidir. Ağız kokusuna sebep olan durumlardan bazıları ise geniz akıntısı ve mide sorunlarıdır. Diş çürükleri ve diş eti hastalıklarının yanı sıra bu gibi rahatsızlıklar, ağızda koku oluşumuna neden olur.

Ağız Kokusunu Gidermek İçin Ne Gerekli?

Düzenli ve detaylı diş bakımının yanında, sağlık sorunlarından dolayı oluşan kokular için uzman hekimlere başvurmak gerekir. Ayrıca yemek yerken hızlı ve yavaş çiğnemek de önemlidir. Çünkü midenin daha az yorulması böylece gaz oluşumunu engellemesi sağlanır. Bol su tüketimi de vücudun her alanında olduğu gibi ağız sağlığında da önemlidir. Ilık limonlu su, ağız ve boğaz temizliği için oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra ağız kokusuna karşı tarçın ve maydanoz da uzmanlar tarafından önerilmektedir.