Bankacı Nasıl Olunur?

Günümüzde meslekler açısından bankacı nasıl olunur sorusu çok fazla sorulur hale geldi. Bankada çalışmak günümüzde en popüler meslekler arasında yer alıyor.

Yeni mezun gençlerin çok rağbet ettiği bankacılık mesleğinde; parasal faaliyetler ön plana çıkıyor. Paranın satışının, alımının, pazarlamasının yapıldığı sektör olarak bankacılık biliniyor. Bankalarda çok fazla işlem gerçekleştiğini söyleyebiliriz. O yüzden de bankacılık sektöründe istihdam edenlerin farklı farklı görevler üstlendiğini söylemek mümkündür… Genel olarak bankacı nasıl olunur hususunda soruyu şöyle yanıtlayabiliriz: Bankadaki faaliyetleri ve işlemleri gerçekleştirerek aynı zamanda müşterilerin bankayla iletişimini sağlanması diyebiliriz. Çok fazla banka kurulması ve bankacılık faaliyetlerinin de artması bu alandaki personel ihtiyacını fazlasıyla ortaya çıkarmıştır.

bankacı nasıl olunur

Bankacı Olmak İçin Hangi Şartlar Gerekir?

Bankacı nasıl olunur hususunda öncelikle bankanın departmanları göz önünde tutuluyor. Bankanın her departmanında kendi has bir görev sistemi bulunuyor. Personellerde departmanların görev sistemlerine göre alındığını söyleyebiliriz. Fakat bankanın her departmanında görev yapmak için genel şartın, iktisadi eğitim alınması olduğunu söyleyebiliriz. Banka iş başvurusu yapanlar ilk olarak sınava tabi tutulurlar. Sınavdan geçerlerse adaylar bu seferde sözlü mülakata girmeye hak kazanırlar. Bankada istihdam etmek isteyenlerin şu şartları taşıması gerekiyor:

Duruş ve Giyim

Bankacılık mesleğinde sadece değil tüm meslekler için duruşun ve giyimin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Mülakatta bankacı adaylarının duruşlarındaki ve giyimlerindeki güzellik onlara artı puan kazandırır.

Askerlik-Erkek Adaylar İçin

Personel arayan çoğu iş ilanlarında, askerlik yapma ibaresi önem taşıyor. Bankaların çoğunluğu da personel alımlarında askerlik yapmayı ön planda tutuyor.

Üniversite Mezunu Olmak

İktisadi bölümlerden mezun olmak bankacı olmanın ön şartı diyebiliriz.

Düzgün ve Doğru Diksiyon

Müşterilerle iyi iletişim kurmanın ve onları ikna etmenin başında diksiyon geldiğini söyleyebiliriz. Mülakat aşamasında özellikle adayların diksiyonu insan kaynakları tarafından çok iyi incelenir

Sayı Becerisi

Bankada kimler çalışır hususunda, adayların sayı becerileri çok önemlidir… Adayların eğer sayı becerileri çok iyiyse bankaya girme oranları da çok yükselir.

Bankacı Olmak Adına Hangi Eğitimlerin Alınması Gerekiyor?

Bankada istihdam edebilmek için mutlaka bazı eğitimlerin alınması gerekiyor. Bankacı olmada rol oynayan eğitimleri şöyle sıralayabiliriz:

Lisans Mezunu

Bankalar personel alırken adayların daha çok iktisatla, işletme mezunu olmalarına dikkat ediyorlar. Çeşitli bölümlerden lisans mezunları da bankalarda istihdam edebilirler. Fakat iktisat ile işletme mezunları bankacılık sektöründe daha çok istihdam ediliyorlar.

Lise Mezunu

Günümüzde lise mezunları, bankalar tarafından çok fazla tercih edilmiyor. Ancak lise mezunları çok zorlu aşamaları atlatarak bankalarda istihdam edebilirler.

Ön Lisans Mezunları

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları diğer adaylara göre daha şanslıdırlar. Onların bankalarda görev alma şansları daha fazladır diyebiliriz. Bankada kimler çalışır hususunda kişilere avantaj sağlayacak bölümler şunlardır:

  • İktisat Bölümü
  • Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
  • Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü
  • İşletme Bölümü
  • Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü
  • Maliye Bölümü
  • Ekonometri Bölümü
  • Kamu Yönetimi Bölümü